5ª Escola Primavera
La lluita anticapitalista pels béns comuns

La lluita anticapitalista pels béns comuns

En un context de pèrdua de sobiranies, de retrocés de les condicions de vida i d’una estabilitat de la misèria volem dedicar la cinquena escola de primavera a la lluita pels béns comuns des de l`anticapitalisme. Abordar de quina manera la lògica de mercat, del màxim benefici, ha acabat acaparant béns bàsics com l’aigua, l’habitatge, l’energia o l’alimentació. Preguntar-nos quines estratègies combinades poden revertir aquest acaparament i posar al servei de les majories populars i treballadores les nostres condicions de vida. Com ens dotem d`un horitzó ecosocialista que sigui una veritable alternativa al capitalisme i ens armem de l`ecofeminisme per subvertir la depredació cap als nostres cossos. Per entomar aquests debats ens acompanyaran Jesús Marín, Yayo Herrero, Rubén Martínez entre d`altres ponents que anirem concretant en les següents setmanes.

PROGRAMA

Dissabte

1. Ecosocialisme i ecofeminisme – 11-13h

Dedicarem el dissabte al matí a armar-nos de les elaboracions analítiques i estratègiques de l’ecosocialisme i l’ecofeminisme. De la mà de (etc). Tractarem de dibuixar un horitzó alternatiu a la lògica de depredació del capitalisme que posi en el centre la vida de les persones i la sostenibilitat del medi.

dinar –

2. L’economia dels béns comuns – 15:30-18h

El dissabte a la tarda abordarem l’economia dels béns comuns amb Yayo Herrero (activista ecofeminista) i Rubén Martínez (Hidra cooperativa). Ens preguntarem quin paper ha de tenir allò públic; com evitem la burocratització de la gestió pública; quin paper cap al mercat i com afrontar els grans monopolis; com generem teixit i xarxa des d’una economia solidaria i experiències autogestionàries. En definitiva, quin potencial i quins límits té el període actual de cara a l’economia del comú.

3. Taula Rodona – 18:30-20h

Reptes per a la transformació social a Catalunya.

sopar –

Teatre! i festa amb Dj Lupi

Diumenge de Tallers – 10:30-12:30

Al vespre podrem gaudir d’una taula rodona d’actualitat política sobre quins són els grans reptes per a la transformació social a Catalunya. A més, tindrem una actuació de microteatre que donarà el punt teatral a la jornada i havent sopat ens acompanyarà dj Lupi, un imprescindible per amenitzar les nits de primavera. L’endemà, diumenge al matí, farem un diumenge de tallers per debatre i conèixer de primera mà les lluites socials d`aquest cicle.

No et perdis l’Escola de Primavera d’enguany i apuntat al següent formulari

 Lloc: Can Rigol (Begues), aquí teniu la ubicació