IV ESCOLA DE PRIMAVERA:
Una alternativa a la austeritat

Com cada any, Revolta Global – Esquerra Anticapitalista organitzem l’Escola de Primavera, una activitat per posar fre a les urgències del dia a dia, aixecar una mica la vista i aprendre col·lectivament. No obstant, la teoria revolucionària no té sentit com un artifici purament intel·lectual i deslligada de la pràctica, és coneixement al servei de la transformació. Per això, dediquem el programa a un dels principals reptes de l’actualitat: construir un pla B als dictats neoliberals de la Troika, és a dir, un projecte, també en el terreny de l’economia política, al servei de les classes populars.

escola

 

Dissabte matí 11h:

Impacte de l’austeritat: crònica del desastre

Sandra Ezquerra, investigadora en ciències socials, activista feminista i membre de Revolta Global – Esquerra Anticapitalista / Jesús Rodríguez, professor d’economia, diputat de Podemos al Parlament andalús i membre d’Anticapitalistas.

Les èlits econòmiques i polítiques globals tenen una cosa ben clara des de l’inici de la crisi: la factura l’hem de pagar les de baix, sigui quin sigui el cost. Les mesures per tractar de llançar un nou cicle d’acumulació capitalista han provocat un augment brutal de les desigualtats de classe, una explosió de deute públic i de pobresa, un reforçament de l’opressió contra les dones del patriarcat i el capitalisme, un buidatge profund de la sobirania popular, un gir autoritari dels Estats…Fem un repàs de totes les dimensions del drama de l’austeritat.

Dissabte tarda 17h

Construïm l’alternativa: el retorn de l’estratègia

Josep Maria Antentas, professor de la UAB i membre de Revolta Global – Esquerra Anticapitalista / Laia Facet membre de Revolta Global – Esquerra Anticapitalista.

L’acceleració política al sud d’Europa des del 15M i les diferents expressions massives de malestar social del 2011 és vertiginosa. El vell món s’enfonsa. Un cicle de mobilitzacions massives va donar pas a la creació de noves eines polítiques, l’assalt institucional i el municipalisme del canvi però l’experiència grega ens crida que hi ha moltes tasques pendents per aconseguir una ruptura favorable a les classes populars.

Per la nit. Jocs , sopar i festa amb DJ Lupi

Diumenge matí 11h

Aprendre del passat: l’experiència sandinista i les revoltes llatinoamericanes del segle XX

Andreu Coll, editor de Sylone i membre de Revolta Global – Esquerra Anticapitalista

Sembla que cada lluita estigui condemnada a començar de 0, però sabem que conèixer la nostra historia, la de les desposseïdes, i extreure’n lliçons, sense intentar translacions mecàniques, és la millor manera d’enfrontar els combats d’avui. Per això, volem aprofitar la recent edició del Text de Combat sobre “La revolució sandinista” d’Adolfo Rodríguez per debatre sobre el èxits i fracassos revolucionaris a Amèrica Llatina el segle passat.

Preu: 25€ aturades i estudiants; 50€ preu normal i 60€ preu de suport.

Inclou allotjament, dinar i sopar dissabte i esmorzar diumenge

 

Aquí teniu la ubicació

Aquí us deixem el formulari d`inscripció

Per tal de que tothom arribi ens haurieu de fer saber si disposeu o no de cotxe i si teniu places per poder fer algún viatge. Per a les que no tinguin transport es farà un punt de cita per fer els trajectes.

Ja us podeu reservar les dates!